Първоначално публикувано от AlfaMan
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разход на място ( на час)
Collapse
X
-
156 2.4JTD 136+ PS
-
Ами не знам защо е така колега при теб, но при мен ако примерно стрелката ми показва 90C на уреда в купето, след включване на климатика (на място или по задръстванията), температурата ми пада и стрелката пада няколко милиметра преди показанието на 90C, което според alfa diag e 86C. Ако спра климатика (пробвано е миналото лято в големите жеги и задръстванията) след малко стрелката преминава 90C и застава между нея и следващата черта, което според Alfa diag e 101C. Като температурата се движи в границите на 92-106 според включването на вентилатора. Все пак държа да уточня, че миналата година си чистих радиаторите отвътре (водния) и отвън (воден и климатик) и това може да дава отражение. По принцип охладителната система на 156-та е много добре направена - с достатъчен запас- и не би трябвало да има подобни проблеми ако всичко е наред по нея.Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:00.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеАми не знам защо е така колега при теб, но при мен ако примерно стрелката ми показва 90C на уреда в купето, след включване на климатика (на място или по задръстванията), температурата ми пада и стрелката пада няколко милиметра преди показанието на 90C, което според alfa diag e 86C. Ако спра климатика (пробвано е миналото лято в големите жеги и задръстванията) след малко стрелката преминава 90C и застава между нея и следващата черта, което според Alfa diag e 101C. Като температурата се движи в границите на 92-106 според включването на вентилатора. Все пак държа да уточня, че миналата година си чистих радиаторите отвътре (водния) и отвън (воден и климатик) и това може да дава отражение. По принцип охладителната система на 156-та е много добре направена - с достатъчен запас- и не би трябвало да има подобни проблеми ако всичко е наред по нея.Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщениена климатик на 21 градусаAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Включено парно охлажда лятото двг., докато климатика натоварва двг и при него от радиатора на климатика има греене, което съответно грее на двг и го държи по-топъл. Логиката ми сочи че с клима колата следва да загравя повече!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеВключено парно охлажда лятото двг., докато климатика натоварва двг и при него от радиатора на климатика има греене, което съответно грее на двг и го държи по-топъл. Логиката ми сочи че с клима колата следва да загравя повече!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАз това още в началото се опитвах да им го обясня, ама се отказах...освен тези отрицателни черти които спомена има и още...Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеВключено парно охлажда лятото двг., докато климатика натоварва двг и при него от радиатора на климатика има греене, което съответно грее на двг и го държи по-топъл. Логиката ми сочи че с клима колата следва да загравя повече!Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
Comment